14.11.2021 г., 11:55 ч.

Боровинки 

  Поезия » Хумористична
372 1 3

Стрина Цеца от Градец

тръгна рано на пазар.

Да си купи благ медец

от липа и от прашец.

А на пътя баба Минка

веч'  продава боровинки, 

десет броя - пет стотинки.

Брей, че едри - страхотия

и направо евтиния.

Стрина Цеца взе да лапа,

чак езика си прехапа,

но изглежда за беда

май корем я заболя

и усети с безпокойство,

че я кара на разстройство.

Хукна бързо към гората

да решава там нещата.

Всяко борче натóри

и зелените треви.

И пред себе си се врече

да не вкуси боровинка вече,

че от пуста лакомия 

няма нивга прокопсия. 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??