Ти беше човек
за слава и чест
и всеки те хвали
за твоя протест.
С чета пристигна
в родна страна
готов бе да счупиш
османска глава.
Че турското иго
народът гнети
че българин страда
в мъки беди.
Но ще дойде ден
и всичко ще свърши
и ръка ще положим
на наште сърца.
02.06.2013 год
© Кармен николова Всички права запазени