9.01.2009 г., 16:38 ч.

Брала мома цвете 

  Поезия » Любовна
1105 0 1
Брала мома в градина цвете.
Брала мома, никой не го дала.
Цвете пита: "Хей, момиче, ти защо не ме закичи".
Брала мома в градина цвете,
брала мома, момци не го дала.
Цвете тъжно проговори:
"Хайде, моме, закичи ме
и на момци подари ме".
Слушай, цвете, слушай да ти кажа.
Вчера срещнах мойто първо либе.
На потока с друга беше,
нежни думи й шептеше,
мойта китка не носеше.

© Петя Ченкина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??