Jan 9, 2009, 4:38 PM

Брала мома цвете 

  Poetry » Love
1107 0 1
Брала мома в градина цвете.
Брала мома, никой не го дала.
Цвете пита: "Хей, момиче, ти защо не ме закичи".
Брала мома в градина цвете,
брала мома, момци не го дала.
Цвете тъжно проговори:
"Хайде, моме, закичи ме
и на момци подари ме".
Слушай, цвете, слушай да ти кажа.
Вчера срещнах мойто първо либе.
На потока с друга беше,
нежни думи й шептеше,
мойта китка не носеше.

© Петя Ченкина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??