22.10.2016 г., 21:29 ч.

Бреме 

  Поезия » Друга
408 0 0

Бреме

Последните дни яростно настъпват.
Разсичат безжално времето.
Мъчително потичат секундите – кръв…
на врата си часовникът носи връв.

Падат млади и стари.
Звучи топовният победоносен тъпан.
Съска добродушният камшик.
За малко слава стана разнолик.

Идват черните каруци.
Не слизат хора, а получовеци.
Всеки носи храбро своята рана.
От чуковете на съдбата изкована.

 

© Иван Чорлев Всички права запазени

Произведението е включено в:
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??