11.09.2005 г., 20:39 ч.

Брой неизброимо(JoannaVas&Cefules) 

  Поезия
686 0 3
Не броя, не умея и не искам да броя!
Ще срежа броеницата на онзи
отмерил часовете
в самота на скучния си одър...
Мънистата са пръснати
секунди на миговете скъсали се в нас
и всяка невъзможност
е изящна,
когато разпилеем световете над думите,
над себе си и
с тласък
разбием се о всякоя скала
до ехо -
стърготини гласни струни, остъргани
в душата ни
преди да лумне зримото,
преди да съградим във Светлина живота си...

Искам да броя,
искам да си припомня как брои се
за да преброя усмивките си.
Искам да преброя зорите,
и гроздовете по пищните салкъми
и възбудата си пред неяснотата,
и прашинките по старите ми книги
да преброя
и иконите, които виждал съм,
и забраните, които съм си поставял
и нарушенията си,
колко пъти съм се подлютил,
колко глътки алкохол изпил съм
и колко от тях са ми донесли радост
и колко пък са ме измамили,
колко пъти на тези тридесет и шест
не съм вярвал, че ще ме има,
колко пъти съм произнасял преди да заспя
твоето име,
ударите на сърцето си да преброя
и болките във него да преброя,
главоболията си да преброя
и вафличките
да преброя,
но дори звездите ако съумея да преброя,
не ще успея да преброя
трепетите
които и за една секунда съм изпитал,
сега,
когато двамата броим -
невъзможни ритми
на възможната любов...

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, много.
  • Благодаря ти,
    стиха ми е твърде скъп и не мога да добавя нищо,
    като мисъл и коментар
    ти си почувствала нужното,
    благодаря ... благодаря и от двама ни ...
  • Невероятни сте!
    В топ 5 на любимите ми автори в сайта.
    По стила ми приличате и на Дамянов, и на Вапцаров, и на Мадлен Алгафари от съвременните...
    А стиха е страхотен.
    Още прочела само първите два реда, го харесах Целия.
Предложения
: ??:??