9.04.2013 г., 21:29 ч.

Брошурата 

  Поезия » Философска
465 0 1

                 

                                Попаднах на нея, докато

                                съчинявах

                                нелепо стихотворение

                                за литературно четене

                                не знам къде си -

 

                                "Всичко,

                                от което

                                имате

                                нужда

                                сега."

 

                               Реших, че се будалкат.

 

                               На кого му пукаше

                               от какво имам

                               нужда сега?

 

                               Имах нужда от нещо за пиене,

                                                           разтропана жена,

                                                           думи за стиха.

 

                                Разлистих я с надеждата

                                да ги открия

                                в шибаната брошура.

 

                                Бях като изправен

                                до стената

                                за разстрел

                                или

                                да замерваш гаргите

                                с ланшни курешки.

 

                                Завъртях я няколко пъти

                                отзад-напред и

                                отпред-назад.

 

                                Значи не бях готов.

 

                                Не знаех какво да правя...

 

                                Историята на рекламата

                                засяга всички нас.

 

                                Пий бира,

                                чукай,

                                пиши!

 

                                Всички брошури

                                са досадни,

                                но някои те карат

                                да се замислиш...

 

                               

                                

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??