4.06.2007 г., 16:44 ч.

БУДА 

  Поезия
1128 0 4
О, Буда

    ти плачеш не със сълзи,
а с капчици роса,
пропити с нежността на земята,
 идващи от дълбините на душата,
те носят в себе си плачът на дете,
и всяка капка е отронена молитва,
камбанен звън,
възвестяващ за идващото утро,
а щом докоснат твоето лице,
те събуждат в тебе ново чувство,
 повика на вечността,
затуй  към слънцето 
протегни сега ръка
и с милосърдието си дари света!



ИНТИ




© Аматерасу Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??