22.02.2021 г., 12:51 ч.  

Бумеранг 

  Поезия » Хумористична
311 0 12

Бумеранг намери Стана,
вън, на двора отзарана.
Страти – шегаджия върли,
снощи тайно го подхвърли.

 

Че му писна, внукът Сашко,
 щом захвърли го, юнашки,
дядо, както да се мръщи –
бумерангът се завръща.

 

Изпокърши му пипера.
Хай, и чудо, и намера!
Магданозец, ни домати,
няма вече в двора Страти.

 

Хайде, Стано, да те видя!
Помня лашната обида.
Върколак ли ме нарече?
Хвърляй, хвърляй, по-далече.

 

Трети ден се мъчи, клета,
стрина Стана, все с дръвцето.
Страти, край ограда крива,
от смях трижди се превива.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??