Като буреносен облак
със сърцето си ранимо
ще се хвърля в тъмнината,
и ако намеря път,
който се извива
към връх далечен,
без страх по него ще поема...
Без да виждам
по чужд образ копнея,
но ако намеря утеха в нощите,
на лицето ми подуто от следите на сълзите,
очите широко ще отворя,
от оковите дебели
с надежда вярна ще се освободя!
Всеки опит ще проблесне
с отекващ звук,
за да си тръгна,
с душа гниеща в забрава,
далеч, нямам нищо на земята!
Гласът ми смъртен ще пробие здрача,
като буреносен облак...
© Адреана Ал Талиб Всички права запазени