22.06.2012 г., 21:20 ч.

Буря 

  Поезия » Пейзажна
750 0 2

Облачно бе и подухна вятър.

Времето набръчкано се сви.

Гръм удари, лисна се театър,

мощната стихия  разязви.

 

Цялата природа се разбрида,

тътен от пожар сърце сгневи.

Дребни като пържена скарида,

смръщиха се храсти и треви.

 

В дъжд обилен паркът се задави.

Пейката с отпенено лице,

бързо от натрапник се избави.

Джобно приютиха се ръце.

 

Страшно и величествено борът

своята природа отстоя. 

Бесен и внушителен декорът

плахост от очите избуя.

 

 

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??