4.05.2007 г., 12:25 ч.

Бягство 

  Поезия
587 0 2

Защо си слаб, за Бога?
Защо не искаш да се бориш?
Облякъл си фалшива тога
и чакаш мене да заробиш.

Не искал никой да променя,
съмнения във мен горяли...
Не иска мене да обича!
Истината е това! Разбра ли?

Момче си ти, но не и на години.
Сам не знаеш ти що искаш.
А душата ми обръщаш на руини
и сърцето ми жестоко стискаш.

Аз искам истината, дявол да го вземе!
Не искам аз измислици и прах!
Но защо ми е дете да ме приеме,
което от любовта ми го е страх...

© Румяна Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??