15.02.2018 г., 18:22 ч.

Бягство 

  Поезия » Свободен стих, Друга
632 0 0

Той, аз и любовта. 

Бягам от тях. 

Бягам в нощта. 

Чувствата замъглени, 

спират ме, 

и в миг загубена съм аз. 

Оглеждам се. 

Не виждам нищо. 

Само и единствено любов. 

И казвам си аз: 

"Продължавай да бягаш, 

не се обръщай назад" 

"Продължавай. Бягай."

И в миналото без да поглеждам,

към болката ужасна и зловеща,

забравям за всички спомени романтични, 

не се и спирам пред нищо.

Защото спра ли се пак... 

Ще ме заловят... 

Той и любовта! 

С чар, с характер, с всичко... 

Затова още бягам. 

И ще извървя дълъг път,

докато не го забравя. 

 

© Gabriela Gesheva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??