4.12.2023 г., 15:38 ч.

Бягство 

  Поезия » Философска
147 0 2

Бягам,
бягам в мислите си, 
и в сънищата си понякога, 
от този свят мечтая някога да отлетя. 
Бягам и от сивото на ежедневието, 
бягам от приетото обществено нормално, 
бягам и от лицемерието на обществото, облечено във суета, като зараза безобидна  стелеща се по земята. 
Бягам от нечестие и низки страсти, утаяващи се като блатна тиня и съвременни стандарти. 
Бягам и отлепям се от тинята, не искам в нея да се потопя, 
да спра - това не мога да си позволя. 
Бягам от житейските неволи,  
бягам от непознатите за мен познати,
бягам и от себе си понякога дори. 
И бягайки преодолявам гравитацията,
разтваря се душата ми във неизвестното, 
само тъй тя може да лети. 
 

© Климентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??