22.06.2006 г., 21:14 ч.

БЯГСТВО 

  Поезия
1615 0 8

Както всеки друг, и този ден

зад гърба ми вече избледнява.

И от гриженето уморена,

в своите тайни мисли се заравям.

 

Времето, с което се надлъгвам,

във ефирни мрежи ме е вплело

и единствено му се изплъзвам,

в мислите си гмуркайки се смело.

 

Тук, във моя свят съм независима

от пространство, време или хора,

тук съм аз, каквато искам,

без подправеност или декори.

 

Неподвластна съм на материалност,

На дребнави грижи, суетене

на борба с интриги и реалност,

или на проблеми без решение.

 

От такова бягство имам нужда,

не за дълго, кратко отклонение,

през което искам да съм чужда

на очите, взиращи се в мене.

 

После пак безукорна ще стана,

точно както всички ме желаят…

Ще съм пак обичаща, засмяна,

търпелива, мила и сияйна.

 

 

08.06.2006 г

© Дидислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??