30.04.2007 г., 11:56 ч.

Бягство 

  Поезия
428 0 2
Първа крачка напред,
пясък под мене гори
нищо вече не е наред
едно сърце вече кърви

Втора крачка по пътя
слънцето над мене блести
няма вече какво да скрия
няма ги вече тези мечти

Крачка назад,бавна,безмълвна
от страх в душата сама
разбрах,че нищо старо няма да върна
и,че няма път през тази мъгла

Трета крачка напред
гората пред мене мълчи
нищо вече не е наред
и от очите потичат сълзи

Четвърта крачка несигурна
и езеро пред мен се откри
но няма кой сега да прегърна
само водата ми тихо шепти...

Че ако пета крачка направя
напред към сивата мъгла
някой ден ще те забравя
и ще се опра в сигурна стена

Ако ли крачка назад сторя
ти мен в себе си ще плениш
душата си на свободна ще престоря
и ти в зло дело ще ме убедиш

Аз в тебе нямам вяра вече
няма сълзи в моите очи
от болка не крещя надалече
има вече какво да ме крепи

Не ме е страх.че сама ще остана
не ме е страх,че ще тъгувам
знам,че не бива да престана
смело продължавам да пътувам!

И не една крачка напред направих
с бяг спасих своята душа
и себе си от злото ти аз избавих
и вече не съм сама...

© Няма значение Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??