8.10.2007 г., 12:18 ч.

Бягство 

  Поезия
589 0 9
на И.

Отново смущаваш покоя ми,
вървиш, като сянка след мислите ми,
отчаяно бягам от теб.
Задъхано спирам и се обръщам назад,
за да се уверя, че не си зад мен,
а когато погледна напред отново,
като че от земята изникваш
и заставаш на моя път усмихнат и нежен
такъв, какъвто не съм те познала досега.
Стоиш на пътя ми, като самия дявол-изкусител
усмихваш се и сякаш очите ти казват: "Ела".
Не, няма да дойда, не - не искам да се върна!
Не! Нямам повече сили затова! Толкова
пъти го правих и всеки път с надеждата,
че всичко ще се промени, че този път ще е хубаво.
Не, аз никога не ще се върна! Не!
Обръщам ти гръб и скачам в бездната,
чувствам присъствието ти зад мен.
Пак ме преследваш!
Отчаяно плувам към отсрещния бряг
сред бурните вълни и урагани на страстите.
Там пред мен някъде свети, там е брега,
където ме очаква спокойствието, щастието,
ЛЮБОВТА!
Там, там е брега, от който другия
със надежда протяга към мене ръце.
Той е запалил всички фарове по брега,
за да не го подмина.
Той очаква доплуването ми до красивия бряг,
за да ме вземе в прегръдките си, да изсуши
и стопли сърцето и тялото ми със думите:
"Всичко свърши! Всичко вече е минало! Всичко
беше лош кошмар! Аз те чаках дълго и търпеливо
и ти най-сетне си моя, само моя!
Преследвачът ти не успя да те настигне
и потопи в пенливата, черна бездна на страстите.
Докато те преследваше, той сам потъна! Забрави го!
Всичко е минало! Всичко е било един кошмар!
Обичай ме! Прегърни ме! Аз те чакам толкова дълго!"
Кога най-после ще доплувам до този жадуван бряг?
Кога ще потънеш завинаги за мен? Кога?
Отчаяно се мъча да избягам от теб!

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Е,така ми харесваш,мила Аничка!Вдигнала високо глава и повярвала в новата ,приказна Любов.Само така мила,повярвай и си го пожелай истински и то ще се сбъдне...Ще дойде Човекът ,който ще те направи шастлива.Целувам те и те прегръщам силно.
  • Цяла поема за любовта!
  • Чудесен стих! Поздрав!
  • Логично е лирическата да бяга от нелюбовта, по-лошо е
    обратното.Нежно и лирично!!!ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!
  • Все някога от някого бягаме,но дали успяваме
    за миг се заблуждаваме, и отново бягаме...и
    все някога помъдряваме, мъча се да те успокоя,
    но дали успявам? Прекрасен , изстрадан стих, с обич.
    Бъди щастлива мила , Ани.
  • Категорично и оптимистично!
  • Наистина успя да ме разплачеш!Понякога става точно така.Просто не можеш да избягаш.Браво!!!!
  • успех! не е лесно да избягаш от силата на чувствата си...но не е и невъзможно,когато това ти носи само Самота и Тъга....Ти Можеш!!
  • Смело напред..Брегът е съвсем близо! Поздрави!
Предложения
: ??:??