17.12.2018 г., 9:07 ч.

Бягство и завръщане 

  Поезия
168 0 2

БЯГСТВО И ЗАВРЪЩАНЕ

 

Уморена съм.
С последни сили заспивам...
върху змийско гнездо.
С тъмнината се сливам...
студено е...
не зная защо.
Студът се впива
в цялото ми същество -
снежна смърт,
или изгаряща жарава,
на душата зовът,
или сърдечна драма...
всичко...е за трудно преглъщане.
Бягство от света...
И... завръщане...
мъчително мъгливо,
болезнен писък на птица,
вълчи вой диво -
за надежда искрица.
Но вече зная защо.
Избухвам от ледено огнена паст
и изгрявам нова.
Над мен няма власт.
Свободна съм и готова
да продължа тоя живот,
обичан и мразен, но съдбовен.
Нося в себе си Бог.
Нося дълг към Човека.
Тръгвам,
силна и вдъхновена,
но съм мимолетна и крехка -
светулка, окрилена,
да пропъди черния мрак
нощ, след нощ, пак и пак...

15 12 2018

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Свободна съм и готова
    да продължа тоя живот,
    обичан и мразен, но съдбовен."
    Поздравления!
  • Хареса ми финала:
    "Тръгвам,
    силна и вдъхновена,
    но съм мимолетна и крехка -
    светулка, окрилена,
    да пропъди черния мрак
    нощ, след нощ, пак и пак..."

    Поздравления!
Предложения
: ??:??