28.09.2018 г., 23:52 ч.

Бягство навътре 

  Поезия
470 0 0

Побягай още малко. В кръг.
Побягай тихо и прилично.
Че бягството ти е на сън.
На живо всичко е различно.

 

Не би избягал ако не боли.
Не би избягал от прегръдка топла.
Но бягство значи да търпиш -
болезнено, студено, мокро.

 

Беглецът никога не се завръща.
Не би бил блудния ти син.
Не би оставил дрехите си вкъщи
и огънят след него е без дим.

 

Беглецът ражда се отново.
Във кръв, сълзи и отрицание.
Със ново име, с вяра нова,
без съжаление и покаяние.

 

Не бягай повече. На сън.
Открий къде се чувстваш истински.
Тук може би, а може би навън, 
но в цели превърни мечтите си!

© Ивайло Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??