29.05.2021 г., 22:59 ч.  

Бягство по изгрев 

  Поезия
390 3 15

Аз навярно за теб съм море.
Ти се губиш в очите ми сини,
а вълната момент си краде
и се лее в познатото име.

Аз съм млада душа на момче.
Аз съм мъж и в очите си пазя
наранени – безброй светове,
но не мога човека да мразя!

Не, не мога да мразя човек!
Не, не искам човекът да страда!
Щом животът е груб и нелек,
ти изпращам добро за награда.

Аз съм шепот на тиха луна
и света ни до болка обичам!
Ти си моята светла страна,
към която усмихнат ще тичам!


 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??