16.03.2007 г., 12:04 ч.

Бях ли? 

  Поезия
663 0 12

Бях ли пролетта в очите ти,
с полъхът на вятър нежен?
Бях ли лятото в сърцето ти,
мен ли ме изпя във песен?
Бях ли есента в душата ти,
във очите с есенния дъжд
и отронена в дланта ти,
бях ли... или била съм  лъх?
Дъх от виното изпито,
светлинка от блясък огнен,
днес не знам дали била съм,
ала пазя в мене спомен...
Зимата във теб не бях,
за да стопля  твоите длани,
любовта си пропилях...
във въпросите неразгадани.
Бях ли? Вятърът не пита...
Онемях от думи сложни.
... И последно... не успях.
Но поне била съм себе си!

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??