25.09.2015 г., 10:59 ч.

Бях на цигарите в ярема 

  Поезия » Друга
246 0 0

Бях на цигарите в ярема

 

О, някога и аз цигари пушех!

И каго влюбен бях се пристрастил.

Тогава разума си за това не питах,

а исках със Порока да съм мил!

 

В казармата с години не съм служил.

Като студент аз станахофицер.

С два летни лагера това заслужих

и станах на военните авер!

 

След първи курс бе първата казарма,

а втората щом свърших пети курс.

На втората аз скъсах свойта "карма"

и там започнах навика си щур!

 

Цигари почнах аз да си купувам,

от "мухтата" изпитвах вече срам.

Така във Ротата место заслужих!

Но без да искам паднах във капан!

 

Започнах значи, в Петдесет и седма!

В Осемдесет и втора сложих край!

И скъсах аз с цигарата Последна.

И от тогава се въздържам, май!

 12.05.2014г.София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??