12.12.2017 г., 7:51 ч.

Бяла луна 

  Поезия
283 1 5

              На Михаил Булгаков

 

Бяла луна -

куп отражения

в облачен прах -

като видение.

 

Много Луни -

късове огледални,

кръгли почти,

почти реални.

 

Все по-назад,

все по-навътре,

лунен парад

в нощната плът.

 

Полет след скок,

после падение,

отчаян зов

за опрощение.

 

Прошка - вина

и думи - клетви,

слова - стъпала

право в небето.

 

Прибрани крила

и жал заспала.

В съня - Луна.

Една и цяла.

 

18.02.2016

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??