Ще бъде тихо, много тихо,
като в приказка,
облечени във бяло балерини
ще танцуват.
Вятърът, притихнал в клоните,
смълчано ще наднича.
И само бегъл лъч в златисто
ще гали мислите ми,
докато оставяйки следи
в минорно,
с молитвен шепот се сбогувам
с най-светлото на моята душа.
Подреждайки във шепа
спомени красиви,
за най-горещата прегръдка,
онази на любовта.
Ще бъде тихо, много тихо...
© Здравка Бонева Всички права запазени