7.07.2013 г., 1:06 ч.

Бялата гора 

  Поезия » Пейзажна
1432 0 3

Come with me, feel my touch, I'll light you up,
and shine on me with hidden flames,
grant me life and I will live it for you,
I'll match the movements of your dance.

 

Сред сенките, прикрит във кротка свян,
таи се под обвивка тих живот,
течащ спокойно в жизнена река,
без шум танцува в хармоничния си ход.

 

Във вихър облаци, потоци, ветрове,
вървят по неговата жива диря,
от огън пръски и гора от снегове
рисуват образа му във всемира.

 

Във жилите на кротките деца с листа,
отгледани от земните устои,
тече мелодия от тихата уста
на пътника без път свободен.

 

Навежда се и лекичко присяда,
докосва нежно паднало листо,
зеленото превръща се във бяло
и светва като воля за живот.

 

Получило душа, полита,
покрива сенките със светлина,
разкрива силата прикрита
и я превръща в светеща гора.

 

Come with me, feel my touch, I'll light you up,
and shine on me with hidden flames,
grant me life and I will live it for you,
I'll match the movements of your dance.

© Людмил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??