8.01.2010 г., 22:06 ч.

Бялата Къща 

  Поезия » Друга
716 0 3

Чака ме бялата къща,

чака ме нашият двор,

да се завърна напролет

                            с птиците

под родната стряха

                            на нашия дом.

Заключена, къщата самотна

                            скърби,

заобиколена от бурени,

                            хмел и треви.

Ключът, с който вратата

                            заключих,

често в ръка го държа, 

и стари спомени в главата 

                             нахлуват,

изпълнени с мъка, радост

                              сълзи.

Ще се завърна с птиците

                              от юг, 

под бялата стряха на родния

                               дом.

Уморена на изгнилата 

                               пейка ще седна,

и настръхнала, тихите

                               стъпки

на мама ще чакам да чуя,

а татко дърва да сече.

Но ключа в ръка го 

                               държа

и празна отдавна е 

                               бялата къща,

запазила спомените

на отминали дни.


© Анка Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??