16.04.2009 г., 0:17 ч.

Бяло, студено петно. Април. 

  Поезия » Друга
1081 0 5

 

Слънце - няма...
Купол млечна мъглина.
Чайки плисват въздуха с крила,
главата ми е тежка лампа,
а този облак - шапка!

            

Алеи, парк, студени пейки...
Бронзови чела, роса избила,
чела на трескави поети...
Над тях липи, липи заспали
в чисто голи пируети...

 

И някак си е тежко, нежно...
Дали съм сам е вече все едно.
Дали съм плакал и заспал прилежно...
Попивам в бялото петно.

© Морис Лав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??