7.07.2007 г., 16:59 ч.

Бъдещо писмо (Гурбет) 

  Поезия
1972 0 9

Бъдещо писмо
до децата ми
Мина, Митко и Стефка


Сполай, сине! До века!
Срещаш ли, синко, Човека?
Споделяш ли хляб с Гладния?
Жажда гасиш ли у Жадния?

Виждам те: Расъл-порасъл.
Баща си, чедо, надрасъл...

Имаш го, сине - в излишък -
все що се купува.
Не питам: "Де стигна?", едничък.
Най питам те: Как пътува?!!

2 Февруари 2003 - ЧРД! - Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??