11.12.2012 г., 11:45 ч.

Бъди 

  Поезия » Любовна
659 0 3

 

Бъди

 

Бъди за мене приказката малка,
която ми четат, за да заспя
и многоцветна, мека залъгалка,
която да
улавям със ръка.

Бъди посока в ранния ми изгрев,
отмора – в уморения ми ден.
Бъди ми нежен отлив или прилив,
опасност даже, ти бъди за мен.

Мечта бъди ми в дяволското време –
над пътища и бездни ме води...
Бъди и амазонка върху стреме.
Бъди каквато искаш, но бъди! 

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??