24.08.2023 г., 9:39 ч.  

Бъди красива! 

  Поезия » Любовна
153 4 3

БЪДИ КРАСИВА!

 

... понякога в зениците ти сини провиждам всяко идещо добро –
каква прекрасна есен предстои ни с дъх на бадеми и на колендро,
какви дълбоки, светли и красиви ще ни люлеят сънни дъждове
покрай реката с дрипавите иви и щъркела, краче присвил одве,
през облака над моя късен хребет ни гледа Бог с добрите си очи   

 

и сигурно обича ни със тебе, щом с нас сега на хълмите мълчи,
ще бъда кротко полъхче на вятър из твоите раздиплени коси,
и Август, моят слънчев император, във залеза си ще ни възвиси,
ще си Жената в мъжката ми песен, доде над мене слънчице гори,
бъди красива в тази кратка есен, която Бог за обич ни дари!

 

24 август 2018 г.
гр. София, 19, 15 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??