5.12.2008 г., 14:11 ч.

Бъди, любов 

  Поезия » Философска
1625 0 6

Бъди, любов

 

Бъди смирена и покорна даже -

оглеждай се в любимите очи,

обичай плахо, без да се доказваш,

несигурна бъди, ала БЪДИ!

 

Съмнението тласкай към надежда,

надеждата в тревога угаси -

когато най-безпомощна изглеждаш,

обречена бъди, ала БЪДИ!

 

Превръщай всичко в огнена жарава,

във чувствата объркани гори -

компромисите с тебе не прощавай,

безмилостна бъди, ала БЪДИ!

 

Бъди, Любов, и нежна, и жестока,

изпълвай с тръпка земните ни дни -

дали повърхностна, дали дълбока -

наказвай и прощавай... И БЪДИ!

 

 

© Мариела Челебиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??