8.07.2012 г., 9:19 ч.

Бъди ми приятел 

  Поезия » Гражданска
592 1 0

Бъди ми приятел,

дори да ме имаш за враг,

не ставай предател,

не чувствай в омразата глад.

 

Не продавай душата -

само тя ни остана, нали?

Злобни намеци скривай,

усмивка от тях да вали.

 

Погледни ме в очите,

помогни ми да скрия сълзи,

не надничай през рамо,

щом душата презряно кърви.

 

Подай си ръката,

хляба на две раздели,

капката радост, тъгата

в минутата с мен сподели.

 

Не сипвай в деня ми отрова,

той и така е горчив,

аз искам да дишам отново,

да дишам отново щастлив! 

© Красимир Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??