28.09.2007 г., 9:46 ч.

Бъди себе си 

  Поезия
801 0 22
Не ми задавай въпроси.
Обичай ме, не с ум, а с душа.
Нямам нужда от високопарни думи,
не ми обяснявай какво е любовта.
Не използвай неясни теореми,
не се търси неизвестното тук.
Живота понякога ни изненадва,
но не искам да го изживея с друг.
Не ми разказвай вълшебни приказки,
като Шехерезада, от 1001 нощ.
Аз не ставам близка с всекиго,
сърцето си не продавам за грош.
Не ми изнасяй едночасови лекции,
да не бъда вече толкова добра.
Аз съм си просто такава
и да искам, не мога да се променя.
Просто бъди докрай себе си,
а не някой измислен герой.
Човек, ако не изневерява на принципите си,
душата и ума му ще бъдат в покой.

© Ванина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??