18.02.2021 г., 0:17 ч.

Бъди щастлива и добра 

  Поезия » Любовна
658 0 2

Показва огнен лик пак дискът

и заваляват светлострелно

лъчите му, в деня се плискат

мечтанията синьотрелно.

 

Политат с вятъра ятата

на фениксите пъстрокрили.

Зелено- цветни са полята,

надлъж и шир света покрили.

 

Гори вълшебни, там, далече

събуждат приказки от сън

и планината си съблече

покровът бял след сладък звън.

 

Запява славеят отново

с неповторимия гласец.

От химните с блажено слово

изплитат феите венец.

 

Венецът е ефирна радост,

изпълнен с дъх на пролетта -

да бъде вечна тази младост,

извираща от любовта.

 

Картина, мила, ти рисувам

и не с бои и със ръка.

С любящото сърце жадувам

да ти е хубаво сега.

 

Прибавям още и рекички,

и водопади, езера

и пеперуди, и пчелички...

Бъди щастлива и добра!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??