Красотата търси изява,
грозотата завистливо ръмжи,
глупостта съвети раздава,
интелектът обиден мълчи.
Който е силен, той управлява,
слабият по неволя мълчи,
безличният присъди раздава,
осъденият все се гневи.
Всичко това е наш`та държава,
по път европейски бързо върви,
а бедността не помръдва, тя си остава,
пак за утре остават светлите дни.
Август, 2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени
Описваш вярно тъжните ни дни
и как в агония живеем.....
Но знай със сигурност-във бъднини
не ще са светли дните,що лелеем
ака ги чакаме бездушно,
ако живеем все така послушно,
ако Данко не се роди отново,
ако начело не поведе народа!!...