25.06.2014 г., 20:16 ч.

Българи сме 

  Поезия » Гражданска
341 1 4

Българи сме! И чудесно знаем
как да си ухаем... Да нехаем...
Благодатни сме. Прекрасно можем
и на чужденци да се предложим...

Дълготрайни сме. И доста траем...
Също можем сочно да ругаем.
Да крадем, да лъжем и да спорим -
кой е по-крадлив, лъжеотворен...

Българи сме! Страшно си живеем...
Можем да светлеем, да сивеем...
Знаем хиляди врати, вратички...
Можем да се продадем на всички...

Марин Тачков
22 юни 2014 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??