Изгорихме вехтото знаме,
носещо българското в нас
и вече няма къде да се хванем,
в чужди ръце оставихме нашата власт.
Забравихме своите корени,
славното минало - потънало в прах,
годините с гордост отронени,
а сега сме примрели от страх.
Всяка надежда назаде оставихме,
когато за България умираха хора,
а ние така и не я прославихме,
пропаднахме, пропити с умора!
© Зори Всички права запазени