Моя райска, прекрасна родино,
с гълъб бял под небето ти синьо,
твойто име, когато изричам,
свел глава, аз пред теб коленича.
С обич гледам световната карта,
там, където си - толкова малка,
но велика, храбра и силна,
извървяла години усилни
и изписала страници златни,
с исторически, доблестни дати.
Флага български гордо развявал,
хилядолетия твоята слава.
Затова днес по земните оси,
всеки син твой завета ти носи -
да се брани, обича и тачи
тази свидна земя на юнаци,
вред запалила огън вековен,
да я знае света и я помни.
Моя майко,родино едничка,
теб поставям над всичко и всички!
© Илонка Денчева Всички права запазени
теб поставям над всичко и всички!
Послеслов: чудя се защо толкова хубаво стихотворение остава без коментар и оценка, имаш 6 от мен. Продължавай все така.