21 may 2007, 13:40

България 

  Poesía
826 0 1
 

                  Моя  райска, прекрасна родино,

                  с гълъб бял под небето ти синьо,

                  твойто име, когато изричам,

                  свел глава, аз пред теб коленича.

                  С обич гледам световната карта,

                  там, където си - толкова малка,

                  но велика, храбра и силна,

                  извървяла години усилни

                  и изписала страници златни,

                  с исторически, доблестни дати.

                  Флага български гордо развявал,

                  хилядолетия твоята слава.

                  Затова днес по земните оси,

                  всеки син твой завета ти носи -

                  да се брани, обича и тачи

                  тази свидна земя на юнаци,

                  вред запалила огън вековен,

                  да я знае света и я помни.


                  Моя майко,родино едничка,

                  теб поставям над всичко и всички!

© Илонка Денчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрави, върховно е. Моя майко,родино едничка
    теб поставям над всичко и всички!

    Послеслов: чудя се защо толкова хубаво стихотворение остава без коментар и оценка, имаш 6 от мен. Продължавай все така.
Propuestas
: ??:??