10.09.2015 г., 21:19 ч.

България 

  Поезия » Гражданска
265 0 0

Обичам тази земя.

Тя е покрита докрай

с костите на моите деди.

Тук жени са любили,

деца създавали,

на страж за народа

вярно стояли.

Вървя по техните следи

отново окрилена и млада,

за яростна битка готова.

За тази земя мога

живота си да дам.

Ако ще да ме мъчат

разпъват на кръст

или изгарят на клада.

Тази земя е свещена.

Докосвам я и благославям,

и когато в нея легна,

своята любов ви оставям –

България, майчица свята.

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??