3.03.2012 г., 18:56 ч.

България е в плен 

  Поезия » Друга
1127 0 1

Защо престанахме да вярваме,
че има по-добър живот за нас?
Къде изчезна силата ни
и правото на глас?
Защо главите си наведохме
и на глупците дадохме огромна власт?
Защо оставихме да ни погълнат
с противната си паст?
Де е България се питам в този празничен ден
и отговора тъжен сърцето ми нашепва -
"България е в плен".
Ръцете ù са оковани с невидими вериги,
от няколко безчинстващи лица
и няма кой от ада, в който днес живеем
да ни измъкне и да спре мерзавеца.
Героите ни умряха в борба за свобода,
а ние днес сме пленници отново,
но този път на собствената си страна.
Почивайте в мир вие, герои, които живота
за нас си дадохте на този ден.
Почивайте в мир и от небето към нас
не поглеждайте - не искам да виждате
България как умира в собствения си плен.

© Ахинора Бориславова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав Ахинора!Радвам се, че си тук!Честит празник!
Предложения
: ??:??