9.08.2009 г., 22:06 ч.

България, отново 

  Поезия
918 0 2

Живеем блудно ний  във вихрите  безродни,

не мислим ни за вчера, ни за  днес, ни утре!

 

Българин да си, е май безплодно дело,

това внушиха ни и род сменихме за реклами и фетиши!

 

Живеем днес, уж както било модно,

харесваме парите, славата, властта, купона!

 

Но имаме ли смелост да погледнем

как сме пропуснали живота в празнота!

 

Не искаме да видим как мъждеем, оскотели,

защо родителите ни са тъй без време остарели!

 

Историята си забравили сме май отдавна,

не знаем род ли сме, или сме просто стара  плява!

 

Аз искам да покажем, че сме силни, умни,

че можем да работим, да мечтаем!

 

Аз вярвам, че сме горди, че сме силни,

че  днес започваме на чисто, отначало!

 

И просто трябва да се учим, пак да можем, да сме силни,

България ще бъде горда и велика, а ние,  синовете ù, достойни!

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??