Свири гайдарят песни отбрани,
моми и момци пълнят мегдани.
Гайда приглася, пее кавалът,
звуци игриви радват Балкана.
Бързо пендари слага Родопа,
скоро и тя на хорото ще тропа.
Иде и Рила, води Пирùна,
песни огласят цяла родина.
Майка България гледа чедата си,
все по-високо вдига главата си.
Грее в очите ù чудна омая,
нейните песни пълнят безкрая.
© Мария Всички права запазени