25.07.2007 г., 9:24 ч.

БЪРКОТИЯ 

  Поезия
1131 0 2
БЪРКОТИЯ

Ромео защитава дисертация
за любовта и нейните успехи.
Хамлет съживява череп с операция.
Ахил се бие  без доспехи.
Жулиета се поти с компютри.
Завършила е сложно програмиране.
Дон Кихот отглежда нутрии.
Магарето на Санчо мисли за умиране.
Баба Яга - оператор на дворска метла,
със бяла манта в офис се разхожда.
Юда пише във тефтера нови имена
и в папка носи ги на вожда.
Орфей е станал спец на саксофон.
Със Евридика свирят ретро.
Плюшкин се опулил пред касетофон.
Изплезил си езика два-три метра.
Офелия души се с Дездемона.
Отело сам се изнасилил.
Рембранд нарисувал"първата икона"
и после се окичил със бодили.
Дано е само сънна бъркотия,
или пък курсовата работа на фантазьор.
Защото ще се вдигне олелия
и трябва да се ходи на фризьор.

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??