19.09.2023 г., 6:33 ч.

***** 

  Поезия
100 0 0

Запази всички мисли във тебе.
Премълчи всички тежки слова.
Няма човек, който да вземе
твоите болка, сълзи и тъга.

Спри! Не казвай истини. Явни.
Те не струват за никой петак!
Кухи думи ще чуеш. Банални -
като Алена буква за знак.

И играй във живота си роля -
безразсъден въже актьор.
Наложи над тревогата воля.
Оцелявай в ежедневен затвор.

Но когато захлопнеш вратата
и в дома си оставайки сам
заключи, заключи в миг лъжата
и с усмивка кажи си - Аз знам!

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??