3.12.2007 г., 22:43 ч.

* * * 

  Поезия
633 0 1

И тъй пророни се сълза,

скри се във мъха.

Потънахме в мъгла

и обсебихме свойте тела.

 

 

Мислите си скрихме,

пречистени не бяхме

и любов не съзряхме.

Красотата изживяхме,

но себе си не утешихме.

 

 

Сви се в ъгъла на ума,

изплаши ни мисълта:

дойде ли тая раздяла,

а уж сме винаги двама.

 

 

Пристрастени вече не сме,

очите заслепени отворихме.

С истината лъгахме

и дълго след това мълчахме.

 

 

Откраднахме си тишина.

Вричахме се във дълга,

преувеличавайки мига,

лъжейки духа.

 

 

За уморени се признахме...

усилията си изоставихме,

а любовта - погазихме.

Разделени се събрахме.

© Ел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??