Скок-скок,
скок-подскок;
тук балонче,
там бонбонче.
Хрус-хрус,
хрус, хрус-крус;
тук солетка,
там подметка.
Цвър-цвър,
цвър, цвър-хър;
тук мишленце,
там легленце.
Троп-троп,
троп, троп-хоп;
тук хорце,
там селце.
Мяу-мяу,
мяу, мяу-бау;
тук кутрето,
там мишлето.
Ха-ха-ха,
а така!
Тук цапаница,
там мазаница!
© Амелия Йорданова Всички права запазени