17.06.2023 г., 12:07 ч.

Царството на илюзиите 

  Поезия » Философска, Авторска песен, Свободен стих
241 0 0

 

Ще почна от там дето всичко започва

случайно или както казват нарочно

точно, един малък миг от вечността

като изстрел от упор, идва живота

за поредния играч в смъртоносната игра

епична война, между ангели и демони

на място от което жив няма да си тръгнеш

и което си обичал, не ще да зърнеш.

 

Сладката дрямка избери против болката

или я победи с адреналина в кръвта

и стъпвай смело напред чак до края

а камъка да каже как кова си участта.

 

Живял като слепеца в гората от тръни

постепенно полудя и отрови се съня им

но по-добре сам отколкото пред лицемери

и вълка е там, но няма с никой кво да дели.

 

Жив или мъртъв печат на хартия

очите не крия, дето сълзи не текат

приветливи лица забиват ножа си в гърбът

ликът, чертае се от нашето страдание.

 

Единствено мираж е пламъка в тунела

отразена светлина затрила множество души

а друг без милост, те мачка до предела

готов или не, борбата продължи!

© Явор Бачев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??