30.01.2007 г., 19:57 ч.

Целувам те 

  Поезия
2259 0 4

Аз простичко целувам те, потъвам в огнени недра,

извайва пламъкът гореща страст кове,

и в жар превръща допира ти моята душа,                    

бушуват в плътта ми огнените богове.


Аз простичко целувам те,
стихия ме повлича,

повдига ме, понася ме в небесния безкрай,

от гръдта дъха ми дърпа и извлича

и тегли ме на бесовете в бесния им рай.


Аз простичко целувам те,
недрата земни се разтварят

и с мощен тътен грубо тялото ми пръскат,

от удара скалите неми проговарят

и мислите ми на парчета пръскат. 


Аз простичко целувам те,
вълна ме грабва и запраща,

потъвам в ледените тъмни дълбини

що теглят ме в бездънната си паст ревяща,

решавала безброй човешки съдбини.

 

© Диньо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??