21.04.2011 г., 21:47 ч.

Целувка за лека нощ 

  Поезия
14252 0 5

Целувам ти клепачите, любими,

целувам ги, когато кротко ти заспиш,

с целувка пак изписвам твойто име,

мигът ти давам – да го задържиш.

Целувам те и нежно по страните

и гледам аз във твоето лице –

от него ще изпия и сълзите

и ще ги пия, мили, от сърце!

Целувам всяка част от твойто тяло,

макар и днес да бъде само във съня,

ако не те целуна, би боляло

сърцето мое във нощта.

Държа те силно – няма да те пусна,

ти спи спокойно – аз ще съм в съня.

Да ти целуна устните не ще пропусна,

когато дойде новата зора.

Знам, малко още – времето ме гони

и то разбива този сладък сън,

нощта ще чакам пак под счупените клони.

Не, не заключвай – аз ще съм отвън!

А ти ме чакай от съня унесен,

очите ми изпълващ със мечти

и ще подхвана нежна самодивска песен,

и ще целувам, мили, ти спокойно спи!

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??